21 vicces dolog, amit csak a macskások érthetnek igazán

Szokták mondani, hogy bármiről is van szó, általában kétféle ember létezik, és ez így van macskaügyben is. Valaki vagy teljesen odavan ezekért az önző szőrpamacsokért, vagy a hideg is kirázza tőlük.

A következő cikkben az előbbi csoport, vagyis a lelkes macskarajongók és macskatartók biztosan magukra ismernek, hiszen vannak dolgok, amiket csak az érthet meg igazán, akit otthon egy doromboló lakótárs vár.

1. A macskák képesek teleportálni – a lakás bármely pontján felejtünk ott egy üres kartondobozt, táskát vagy bőröndöt, mire megfordulunk a saját tengelyünk körül, egészen biztosan benne fog ücsörögni a cicánk.

2. Kedvencünk a gyávaság és a bátorság különös elegye, ha nyitott ajtót lát, azonnal szalad felfedezni, de ha véletlenül kizárjuk? Teljes a pánik.

3. Néha kedves ajándékokat kapunk, mint például megrágott egeret, az erkélyen elfogott verebet, esetleg egy összerágott pókot. Ilyenkor egyszerre undorodunk és büszkék is vagyunk a mi nagy vadászunkra.

4. Bármilyen kicsi is a lakásunk, meglepően könnyű elveszíteni benne még egy jól megtermett macskát is, hiszen egészen biztosan megtalálják a leglehetetlenebb helyeket, ahova valamilyen varázslat segítségével sikeresen bepréselik magukat.

5. …és ne csodálkozzunk rajta, ha kijönni már nem tudnak, csak haladjunk a szekrény mögül érkező kétségbeesett nyávogás irányába. És jó lesz, ha nekiállunk macskalétrát építeni, abban ugyanis egészen biztosak lehetünk, hogy újra be fog mászni.

6. Bár azt hihetnénk, hogy este 11-kor már cicánknak is eljött az alvásideje, könnyen lehet, hogy ezt találja a megfelelő időpontnak arra, hogy keresztbe-kasul szaladgáljon a lakásban.

7. …vagy például a hajnali 5 órát.

8. A macskánk szőrének színétől függően sajnos elfelejthetünk bizonyos színű ruhákat, vagy ha mégis ragaszkodunk hozzájuk, itt az ideje, hogy nagy tételben vásároljunk otthonra, az irodába, az autóba vagy a táskánkba szőrleszedő hengereket, ugyanis a macskaszőr bizony ott is felbukkan, ahova a kedvencünk be sem tette a lábát.

9. Ha felnyitnánk a laptopot vagy bekapcsolnánk a számítógépet egy kicsit, csupán néhány perc, és felbukkan a monitor mögött két fül, és legyen akármilyen hőség, leheveredik a felmelegedő gép háta mögé, sőt az is előfordulhat, hogy keresztbe fekszik a billentyűzeten, ezzel bájosan, dorombolva akadályozva a munkát.

10. El kell fogadnunk a tényt, hogy egyetlen esetben tudjuk irányítani macskánkat: ha a kezünkben van egy lézer.

11. Gyanútlanul sétálunk ki éjszaka a hűtőhöz egy pohár hideg vízért? Ha egy macskával élünk együtt, bármikor számíthatunk rá, hogy belelépünk egy felöklendezett szőrcsomóba… És ő valószínűleg önelégülten nézi az egyik sarokból, ahogy mérgelődve feltakarítunk utána.

12. Ha kutyánk lenne, biztosan rohanna elénk, amikor hazaérünk a munkából, üdvözölne és körbeugrálna, de nekünk macskánk van. Így mi vagyunk azok, akik rohanunk hozzá, és felébresztjük, körbeugráljuk, hátha jut nekünk egy kicsit a belőle áradó békességből.

13. Hosszas könyörgés után nyerhetünk csak bocsánatot olyan bűnökért, mint például ha véletlenül rátaposunk a lábára vagy a farkára. Arról már inkább ne is beszéljünk, hogy láthatatlanul kúszott a lábunk alá, vezekelnünk kell.

14. A lakás bármely zugából előbukkan, ha meghallja, hogy a kedvencét falatozzuk, ami sokszor bőven túlmutat a macskaeledelen. Könnyen lehet, hogy a ropogós alma, vagy egy joghurt tetejének kinyitása fogja előcsalogatni. Leül elénk, és addig néz minket szemrehányó pillantásokkal, míg megosztjuk vele a finomságot.

15. Teljesen normális, hogy reggelente két puha pofonra ébredünk. Fel sem merül bennünk, hogy ez ne a szeretet jele lenne.

16. Csak akkor rajonghatunk, ha a macskánk megengedi, ha ugyanis olyankor próbáljuk megrohanni szeretetünkkel, amikor neki épp nincs hozzá hangulata, bizony elutasításba ütközhetünk. Cserébe viszont ő is biztosan a legalkalmatlanabb pillanatban akar hozzánk bújni.

17. Végre, hosszas könyörgések árán, megtisztel minket azzal, hogy mellénk fekszik az ágyban. Ezért mi teljesen kitekeredve, mozdulatlanul fekszünk fél éjjel, hogy neki kényelmes legyen.

18. Szükségünk lenne egy kis személyes térre? Esetleg néhány magányos percre a fürdőben vagy a mellékhelyiségben? Felejtsük el, ha csukott ajtót lát, a macska be akar és be is fog jutni rajta.

19. Ha valamit az asztal, szekrény, kanapé szélén felejtünk, ne számítsunk rá, hogy sokáig ott marad. Bármi is az, egészen biztosan muszáj lelökni onnan.

20. Nincs az a düh, bánat, keserűség, amit ne tudna feledtetni velünk egy doromboló, kedves, bújós macska, aki otthon vár ránk.

21. Rászóltam a macskámra, mert épp a ragasztószalagot rágcsálta.. Ezután rám nézett, fogta magát és odasétált a falhoz, majd kiharapott egy darabot a tapétából..