7 tipp, hogy extra magabiztosnak mutasd magad 

A testbeszéd a kommunikáció egy nagyon hatékony módja. Éppen olyan hatékony, mint a szavak, vagy talán még inkább. A testtartásunkkal, gesztusainkkal és mozdulatainkkal képesek lehetünk meggyőzni másokat az önbizalmunkról, még akkor is, ha legbelül kissé idegesnek érezzük magunkat.

Íme a legjobb tippek, amelyekkel magabiztosabbnak tűnhetsz, legyen ez egy randi, vagy akár egy állásinterjú miatt.

1. Tarts annyi szemkontaktust, amennyit csak lehet.

Michael Ellsberg, testbeszéd szakértő szerint a szemkontaktus az egyik legfontosabb és legerősebb eszköz, amikor két ember szemtől szemben áll egymással. A megfelelő mértékű szemkontaktus őszinteséget, elérhetőséget, és figyelmességet sugároz. Csak vigyáznod kell, hogy ne tűnj túl kíváncsinak, vagy tolakodónak.

2. Dőlj enyhén előre.

Ha beszélgetést folytatsz valakivel, akkor fontos, hogy milyen  testtartásod. Ez különösen igaz akkor, ha ülsz. Ha kissé előre dőlsz, akkor a másik embernek az lesz a benyomása, hogy figyelsz rá, és érdekel amit mond neked. Emellett magabiztosságot is mutat ez a testhelyzet.

3. Emeld fel a fejed.

Azok az emberek, akik a fejüket lehajtva beszélnek másokkal, általában introvertált személyiségűek. Ez a testhelyzet gyakran az önbizalom hiányát mutatja. Azonban ha valaki felemelt fejjel sétál és beszél másokkal, akkor önbizalmat és biztonságérzetet sugároz. Ezek a testtartások nyitottságot és őszinteséget árasztanak.

4. Vegyél fel nyitottabb testhelyzetet.

Nagyon fontos, hogy odafigyelj a testtartásodra, különösen ha kihívás előtt állsz, mint például egy állásinterjú. Ha magabiztosnak szeretnél tűnni, akkor állj egyenesen, de lazán. Így nyugodtnak de magabiztosnak tűnsz majd. A púpos hát és a lefelé lógó fej viszont éppen az ellenkezőjét mutatja: bizonytalanságot és idegességet. Az is nagyon fontos, hogy a lábaidat ne tartsd szorosan egymás mellett.

5. A kezeid legyenek láthatók.

Ha fontos számodra, hogy magabiztosnak tűnj, akkor tartsd távol a kezeidet a zsebedtől. Így az emberek könnyebben megbíznak benned. A zsebben lévő kezek bizonytalanságot és idegességet árasztanak. Úgy tűnik, mintha távolságtartó lennél és rejtegetnél valamit. Ezért sokkal előnyösebb, ha a kezeid mindig láthatóak és egy laza pozícióban tartod őket.

6. A lábaid nézzenek afelé, akihez beszélsz.

Nagyon apró részletnek tűnhet, talán jelentéktelennek is, azonban fontos jelentést hordoz a lábaid iránya. Úgy tartják, hogy ha kedvelünk valakit, akkor a lábaink felé néznek beszéd közben. Emiatt ez egy nagyon jó módja annak, hogy kimutasd az érdeklődésedet a másik fél felé.

7. Enyhén mosolyogj.

Egy idegtudósok által készített tanulmány szerint egy apró mosoly és a megemelt szemöldökök szimpátiák keltenek a másik fél részéről. Amikor kommunikálunk valakivel, az elsődleges, amit másokban keresünk az a barátságos természet. Nem szívesen beszélünk olyasvalakivel, aki távolságtartónak és idegesítőnek tűnik.

Te hogyan viselkedsz, ha szeretnéd elnyerni valaki bizalmát? Számodra mi volt a bevált testbeszéd?