8 egyedien különös foglalkozás a világ körül, amiről sokan nem is hallottak még

Biztosan ismersz te is egy-két olyan foglalkozást, amelynek utána kellett olvass, mert nem tudtad eldönteni, eszik-e vagy isszák valójában.

Nos, itt van 8 olyan hivatás, amelyekről valójában eddig csak azok hallhattak, akik egészen szakavatottak vagy esszenciális szükségük volt a bizonyos szolgáltatásra.

1. Profi ölelő

És valóban létezik! Amennyiben egészen depis valaki, igénybe veheti a szolgáltatást óránként 60-80 amerikai dollárért, és annyi ölelésben lesz része, amennyi csak belefér.

2. Golf labda búvár

Ezeknek a merülőknek annyi a dolga, hogy a tavakba esett golf labdákat kihalásszák. Nem annyira szórakoztató, mivel lápos, mocsaras, saras a tavak alja és akár kígyókkal is találkozhatnak.

3. Állateledel teszter

A nagy állateledel gyártók fizetnek olyan tesztereknek és szakértőknek, akik saját maguk kóstolják a termékeket, és igazítanak az összetevőkön, amennyiben azok nem felelnek meg a standardnak.

4. Ágy teszter

Akadnak olyan képzett szakértők, akik az ötcsillagos, prémium hotelek ágyait tesztelik, illetve a matracgyártók is alkalmaznak alvás és ágy, illetve matrac szakértőket.

5. Papírzsebkendő szagoló

A legnagyobb papírzsebkendő gyárakban, amikor új termékkel vagy új illattal szeretnének előrukkolni, akkor szakértői fókuszcsoportot hívnak össze a tesztelésre.

6. Arc érzékelők

Kozmetikai óriásvállalatok alkalmazottai, akik nem a fejlesztésben vagy a kipróbálásban vesznek részt, hanem a teszterek arcát ellenőrzik a termékek használatát követően.

7. Sorban álló

Ez talán nem akkora meglepetés, hogy vannak olyan emberek, akik nem is olyan nagy összegért szívesen kiállnak több órás sorokat egy múzeum, bolt vagy egy koncertterem előtt.

8. Csúszda teszter

A vízi parkok átadása előtt mindent le kell tesztelni, hiszen évente akár százezrek testi épsége múlhat egy észrevétlen hibán. Ezzel foglalkoznak a csúszda tesztelők.

Bónusz: Hónalj szagolók

A dezodorgyártóknál hónalj szagolókat alkalmaznak a termékek minőségének ellenőrzése céljából. De pontosan hogyan is történik a minőségellenőrzés? Az alkalmazottaknak óránként akár 60 hónaljat is meg kell szimatoljanak, hogy meghatározzák, mennyire hatékony a dezodor. Tapasztalataikról jelentéseket írnak és így segítik jobbá tenni a világot.