Ezeknek az embereknek a nevét mindenki ismeri a világon, de csak kevesen látták

Mindannyian láttunk már Barbie babát, Boeing repülőgépeket vagy Swarovski köveket, de vajon hányszor fordult meg a fejünkben, hogy miről, egészen pontosan kiről kaphatták ezek a cégek és termékek a nevüket? Valójában egytől-egyig élő emberekről, általában a feltalálójukról kapták a nevüket, és csak nagyon kevesen látták, hogyan is néznek ki ezek az emberek.

Barbie

Kevesen tudják, de a híres babának teljes neve van: Barbara Millicent Roberts. Nevét az alkotójának Ruth Handlernek a lányáról kapta. A nő a Mattel játékcég alapítójának felesége volt, és a lányával babázva találta ki a Barbie baba ötletét.

Boeing

A cég a nevét William Boeing repülőgépgyártóról kapta, aki 1916-ban építette meg az első hidroplánját, majd később az erdészeti iparban dolgozott, ahol a fával történő munka közben egyúttal a repülőgépek gyártásába is besegített

Swarovski

A cég a nevét az alapítójáról, Daniel Swarovski-ról kapta, aki egy cseh kristályvágó családba született. 1892-ben találta fel az első olyan vágógépet, amely lehetővé tette az apró kövek és strasszok készítését. 1895-ben indította el a tömeggyártást.

Laсoste

A márkát Rene Lacoste, francia teniszező alapította. Az egész azzal kezdődött, hogy az egyik versenyre egy saját kezűleg varrt pólóban lépett pályára, ami jelentősen eltért a teniszezők akkori sportruhájától. A krokodil logó az edzője ötlete volt, mert mindig azt hangoztatta, hogy úgy harcol a pályán, mint egy ragadozó.

Mercedes-Benz

A Benz szó a német mérnökre, Karl Benz-re utal, aki sok más egyéb mellett feltalálta a benzinmotort. Hasonló projekten dolgoztak azonban a Daimler és Maybach mérnökök is. Ők egy forradalmi sportautót akartak létrehozni egy üzletember részére, akinek kérésére a lányáról, Mercedes-ről nevezték el az autót. Amikor a két cég egyesült, az autó Mercedes-Benz néven vált ismertté.

Harley Davidson

A világhírű motorkerékpár-gyár William Harley és gyermekkori barátja, Arthur Davidson neve alapján született, akik motorkerékpár gyártással kísérleteztek.

Tiffany

A ma már híres céget Charles Lewis Tiffany és John Young alapította 1837-ben. Eleinte John Young neve is benne volt a cégben, de amikor Tiffany lett a cég vezérigazgatója, a cég már csak a “Tiffany and Company” nevet viselte.

Bosch

Robert Bosch német mérnök 1886-ban, Stuttgartban nyitotta meg első cégét, ami elektromos berendezéseket gyártott. A gazdaggá váló férfi később is gyakran biciklizett vagy tömegközlekedett a munkásaival és ügyfeleivel, ami nagyon szokatlan volt a helyiek számára.

Lipton

Thomas Johnston Lipton híres élelmiszeripari vállalkozó volt. Egy Lipton nevű áruházlánc tulajdonosa volt, de 1887-től nagy lehetőséget látott a teaiparban, és innentől kezdve kizárólag erre koncentrált.

Gillette

A márka a nevét az alapítójáról, King Camp Gillette-ről, egy amerikai feltalálóról kapta, aki először készített préselt acél segítségével vékony pengés borotvát.

McDonald’s

A céget Dick és Maurice McDonald alapította 1940-ben, de a vállalkozó, Ray Kroc tette világhírűvé a gyorsétteremláncot.

Toblerone

A márka alapítója Jean Tobler volt, aki 1868-ban a svájci Bern városban lett egy cukrászda tulajdonosa, nem sokkal később pedig csokoládégyárat nyitott. A híres háromszög alakú csokoládét a fia, Theodore Tobler hozta létre, aki a családnevükhöz hozzáadta a mandula nugát egyik különleges fajtájának a nevét, és így született meg a márka neve: Toblerone.